Domowe chipsy z ziemniaków. Jak je zrobić? Przygotowanie chrupiącej przekąski trwa kilkanaście minut!

Masz ochotę na chrupiącą przekąskę? To czas na domowe chipsy! Jak je przygotować? Potrzebujesz ziemniaki, olej i odrobinę soli, a przygotowanie zajmie Ci kilkanaście minut! Zobacz, jak robi to Pascal Brodnicki!

Domowe chipsy z ziemniaków. Składniki

Przygotowanie - 10 min

Smażenie - 3 min

Domowe chipsy z ziemniaków. Jak je zrobić?

Nie wiesz jaką temperaturę ma tłuszcz w garnku? Wystarczy, że wrzucisz na olej kawałek chleba i policzysz do 16 - jeżeli po tym czasie pieczywo będzie chrupkie i rumiane  - oznacza to, że olej ma 180 stopni. Jeżeli chleb usmażył się szybciej - tłuszcz jest zbyt gorący. Jeżeli minęło więcej czasu, a dalej się nie zarumienił - tłuszcz ma zbyt niską temperaturę.

 

Autor: Katarzyna Solecka

Komentarze