Lekkie jaja faszerowane ziołami. Jak je zrobić? Sprawdź przepis Magdy Gessler!

Jajka faszerowane ziołami to zdecydowanie lżejsza forma jajecznej przekąski. Tradycyjnie ten rodzaj dania jest smażony, więc w świąteczne menu warto wprowadzić również zmodyfikowane wersje - delikatniejsze dla żołądka. Mamy przepis - to proste i szybkie w przygotowaniu!

Szukasz pomysłu na szybkie i smaczne przekąski dla gości? W szaleństwie świątecznych przygotowań zostało Ci niewiele czasu na kuchenne rewolucje? Potrzebujesz sprawdzonych receptur? Mamy coś dla Ciebie! Sprawdź przepis od Magdy Gessler na wielkanocne jajka faszerowane ziołami!

Jaja faszerowane ziołami - składniki

Jajka faszerowane ziołami - jak zrobić?

Jeżeli mamy już wszystkie składniki - na początek gotujemy jaja na twardo i studzimy je w zimnej wodzie. Obieramy i kroimy na pół. Następnie wyjmujemy żółtka.

"Serce" jajek miksujemy z kurkuma, masłem i majonezem. Później siekamy pół rzeżuchy i koperek, by potem wymieszać to z masą żółtkową. Całość doprawiamy pieprzem i solą. I ewentualnie - do smaku - możemy dodać więcej majonezu.

Z tak powstałego farszu formujemy kuleczki i dopasowujemy do połówek białka. Pozostałą część rzeżuchy myjemy i dokładnie suszymy, by następnie udekorować nią przygotowane wcześniej faszerowane jajka.

Autor: Katarzyna Solecka

Komentarze