Magda Gessler podzieliła się swoją dietą cud. W dwa miesiące zrzuciła 10 kilogramów

Magda Gessler zachwyca nową, szczuplejszą sylwetką. Gwiazda programu "Kuchenne rewolucje" postanowiła wykorzystać kwarantannę, by zrzucić nieco zbędnych kilogramów. Jak tego dokonała? Podzieliła się swoją "dietą cud".

Magda Gessler schudła 10 kilogramów

Metamorfoza Magdy Gessler to w ostatnim czasie jeden z najgorętszych tematów w mediach plotkarskich. Restauratorka podczas kwarantanny sporo schudła. W zaledwie dwa miesiące zrzuciła aż 10 kilogramów. Jak wyznała jakiś czas temu, z powodu pandemii straciła apetyt, ponieważ jedzenie w samotności nie sprawia jej przyjemności. Jej przemiana częściowo wynika właśnie z tego faktu, jednak w głównej mierze to zasługa zmiany nawyków żywieniowych. O swojej „diecie cud” restauratorka opowiedziała w rozmowie z „Fleszem”.

„Dieta cud” gwiazdy „Kuchennych rewolucji”

Jak wyznała Gessler, za namową syna Tadeusza już półtora roku temu zaczęła wprowadzać zmiany w swoim sposobie odżywiania. Praktycznie całkowicie zrezygnowała wtedy z jedzenia mięsa.

Pozwalam sobie na nie tylko raz w tygodniu. Kiedy nie pracuję i mogę zarządzać własną dietą, jem cztery lekkie posiłki dziennie, głównie warzywa z dodatkiem kwiatów i ziół z mojego ogrodu. Co dwie godziny wypijam szklankę ciepłej wody z cytryną, zaparzam też czarną herbatę z dużą ilością mięty i piję werbenę

– mówi restauratorka.

Ponadto gwiazda „Kuchennych rewolucji” ogranicza też spożywanie białego pieczywa. „Fleszowi” zdradziła, że dziś pozwala sobie dziennie tylko na jedną kromkę chleba żytniego, a jej dieta opiera się przede wszystkim na warzywach. Na pytanie o uprawianie sportu odpowiada natomiast:

Moim ukochanym sportem jest praca. Właśnie otworzyliśmy dziesięć kawiarni Ice Queen Magda Gessler Cafe, w których serwujemy kawę, czekoladki i moje lody.

Autor: Maria Staroń

Komentarze
Czytaj jeszcze: