hity na MAXXa
hity na MAXXa

Tyle trzeba zapłacić za walentynkową kolację u Magdy Gessler. Sporo?

W restauracji „U Fukiera” ogłoszono walentynkową ofertę. Pary, które chcą spędzić wyjątkowy wieczór na kolacji w lokalu Magdy Gessler, muszą zapłacić niemało. Co znalazło się w menu?

fot. East News
fot. East News

Walentynkowa kolacja u Gessler. Jaki koszt?

Walentynki to doskonała okazja na to, aby uroczyście spędzić czas z drugą połówką. Tego dnia wiele par decyduje się na wizytę w restauracji. Naprzeciw oczekiwaniom tych, którzy planują coś specjalnego, wyszła restauracja „U Fukiera”. Lokal należący do Magdy Gessler opracował aż dwa rodzaje menu.

Mięsne:

  • Koktajl mango-awokado z lekko pikantną krewetką pod pianką z pomarańczy,
  • Aksamitny krem ze szparagów i szpinaku z nutą chili, obsypany chrustem z pora, oprószony pudrem z bekonu, do tego kawior ze słodkiej marchwi,
  • Comber z sarny na kremowym puree z selera i karczochów i aromatycznym demi glace z palonych warzyw z dodatkiem jeżyn, w towarzystwie grzybów i jarmużu,
  • Filet z jesiotra na makaronie z sepią, muśnięty miłosnym sosem z ostryg i muli, do tego pocałunek brokułów dekorowanych czerwonym kawiorem,
  • Słodkie serce pełne truskawkowej rozkoszy z płynną niespodzianką w środku.

Wegetariańskie:

  • Tańcząca salsa z mango i awokado z ostrą papryką i pieczonym bakłażanem ukrytym pod pianką z pomarańczy,
  • Aksamitny krem ze szparagów i szpinaku z nutą chili, obsypany chrustem z pora, do tego kawior ze słodkiej marchwi,
  • Warzywny szaszłyk z grzybami shitake na delikatnym musie z selera i aromatycznym demi glace z palonych warzyw z wiśniową pianką i płatkami róż,
  • Suszone pomidory, aromatyczny czosnek, szpinak i kruszone tofu z pistacjami splecione makaronem,
  • Mocno owocowy sorbet na galaretce z wina i czerwonych owoców oblany karmelem z brandy.

Cena? Koszt takiej kolacji za osobę to 390 zł, para zapłaci więc 780 zł.

Walentynki w restauracji Wojewódzkiego?

„Niewinni Czarodzieje 3.0” to restauracja Kuby Wojewódzkiego, znajdująca się w Gdyni. Na stronie internetowej możemy znaleźć walentynkową ofertę, która jest nieco tańsza niż „U Fukiera”. Stolik na godzinę 16:00 kosztuje 230 zł od osoby, natomiast na 18:00 i 20:30 – 250 zł od osoby z uwagi na muzykę na żywo. Co w menu?

Mięsne:

  • Przystawka - Przegrzebki / marchew / awokado / pestki dyni / sos holenderski
  • Zupa - Bulion z kaczki / rillettes z kaczki / wędzony twaróg / dzika róża / malina
  • Danie główne - Perliczka / polenta / szalotka / dziki brokuł / jus z perliczki / lubczyk
  • Deser - Truskawka / malina / werbena cytrynowa / zabajone / prosecco / czekolada gold

Wegetariańskie:

  • Przystawka - Topinambur / biała czekolada / czosnek / tymianek
  • Amuse-bouche - Wędzone orzechy nerkowca / chili / tapioka / cebulka / chrupiący seler
  • Danie główne - Chałka / palone masło / rukiew wodna / domowe kiszonki / zielone jabłko / lubczyk
  • Deser - Truskawka / malina / werbena cytrynowa / zabajone / prosecco / czekolada gold

W cenie znajdują się napoje i drobny upominek.

Oceń ten artykuł 2 1

Ogólna ocena Tyle trzeba zapłacić za walentynkową kolację u Magdy Gessler. Sporo? to: 66% / 100%, uzyskana z: 3 głosów.