Przepis na jaglankę od Ani Starmach! "Zamienia kaszę w pyszny, kremowy budyń"

Potrzebujesz pomysłu na pyszne śniadanie? Jaglanka według przepisu Ani Starmach to prawdziwe niebo w głębie! Sam zobacz!

Znudziły Ci się owsianki, kanapki z serem i szynką oraz tosty? Szukasz pomysłu na ciekawe, pyszne i proste śniadanie? Mamy coś dla Ciebie! Jaglanka według przepisu Ani Starmach podbije Wasze serca i podniebienia! Sprawdź przepis!

Jaglanka. Składniki:

Jaglanka. Przygotowanie:

  1. Kaszę dokładnie przepłukać i przełożyć do rondelka.
  2. Do kaszy dodać mleko, przykryć i gotować na małym ogniu około 30 minut, mieszając kilka razy i pilnując, by kasza nie przywarła do dna naczynia.
  3. Po tym czasie, kaszę przełożyć do misy blendera kielichowego, dodać obranego banana. Miksować, aż otrzymasz budyniową gładką konsystencję.
  4. Migdały podprażyć na suchej patelni.
  5. Kaszę przelać do miseczek, dodać maliny, płatki migdałowe, polać miodem.

Sprawdź inne przepisy:

 

Autor: Aleksandra Biłas

Komentarze
Czytaj jeszcze: