Kim jest Witek Mondry? To zwycięzca 8. edycji programu telewizyjnego „Hell's Kitchen” oraz zdobywca medalu doskonałości EuroSkills 2025. Pasjonat wypieków oraz dobrego jedzenia. W mediach społecznościowych udowadnia, że „...gotowanie i pieczenie idą ze sobą w parze”. Na co dzień pracuje również w szkole gastronomicznej, gdzie prowadzi warsztaty z gotowania.

W trakcie sobotnich zajęć „Barszcz pod Lupą”, uczestnicy wspólnie odkryją, co naprawdę kryje w sobie czerwony klasyk polskiej kuchni. Zajrzą do świata naturalnej fermentacji, porozmawiają o zdrowych korzyściach, smaku, który rozwija się dzięki spokojnemu, stopniowemu dojrzewaniu. Wydarzenie dedykowane jest osobom powyżej 16 roku życia.
Z kolei w niedzielę zapraszamy na rodzinną, piernikową przygodę w naszym Laboratorium Smaków. Podczas warsztatów, połączymy pyszne zabawy kulinarne, edukację i tradycję. Wydarzenie będzie świetną okazją, aby wspólnie odkryć zwyczaje związane z pieczeniem pierników oraz poznać sekrety aromatycznych przypraw, które od wieków nadają im niepowtarzalnego charakteru. W trakcie warsztatów przeniesiemy uczestników do świata pierników, odkrywając ich historię i właściwości prozdrowotne. Poznacie przyprawy, takie jak cynamon, imbir czy kardamon oraz dowiecie się, skąd pochodzą i co sprawia, że tak cudownie pachną. Będziecie mieli okazję samodzielnie wykonać pierniki i udekorować je według własnego pomysłu. Zapraszamy rodziny z dziećmi od 7 roku życia.
Szczegóły wydarzeń, znajdują się pod poniższym linkiem: https://www.cogiteon.pl/wizyta/wydarzenia
Zespół redakcyjny RMF MAXX





